Racuchy z jabłkami

4.5 (179 ocen)

polecam racuchy drożdżowe z jabłkami...

Składniki:

  • Drożdże – 50 g
    Jajka – 3 szt
    Mleko 250 ml
    Mąka pszenna – 500 g
    Jabłka – 3-4szt
    Cukier – 5 łyżek
    Cukier waniliowy –1 łyżeczka
    Sól – 1 szczypta
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać do miski, wsypać sól, cukier waniliowy, zrobić wgłębienie, wkruszyć w nie drożdże, wsypać cukier i zalać mlekiem letnim i przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.
    Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.
    Po upływie tego czasu dodać jajka i starte jabłka, dokładnie wymieszać i pozostawić na 45 minut w ciepłym miejscu. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki z obu stron, układać na talerzu i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować