Racuchy z czerwoną porzeczką

4.5 (178 ocen)

Zdobywca nagrody

Przy robieniu tych racuchów pomagała mi moja 5-letnia córka Kinga :)

Składniki:

  • 3 szklanki mleka
    5 szklanek mąki
    2 jajka
    3 dkg drożdży
    5 łyżek cukru
    1 szklanka czerwonych porzeczek
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy z czerwoną porzeczką 1. Mleko podgrzewamy w rondelku, rozpuszczamy w nim drożdże i cukier. Dodajemy mąkę i jajka i dobrze mieszamy, odstawiamy na około pół godziny.
  • Racuchy z czerwoną porzeczką 2. Myjemy porzeczki i usuwamy ogonki.
  • Racuchy z czerwoną porzeczką 3. Po pół godzinie wsypujemy porzeczki do ciasta.
  • Racuchy z czerwoną porzeczką 4. Dobrze mieszamy
  • Racuchy z czerwoną porzeczką 5. Na patelni rozgrzewamy olej i dajemy na niego łyżką drewnianą ciasto i smażymy z obu stron na rumiano.
  • Racuchy z czerwoną porzeczką 6. Odsączamy racuchy na ręczniku papierowym.
  • Racuchy z czerwoną porzeczką 7. Jak racuchy przestygną, to posypujemy cukrem pudrem.

Porady

Zamiast porzeczek można użyć dowolnych owoców.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Owoce Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować