Racuchy z ananasem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Wspaniałe racuszki, z dodatkiem świeżego ananasa, to fajna propozycja na śniadanie a nawet na drugie danie obiadu :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 0,5kg mąki
    4 szklanki ciepłego mleka
    4 łyżki cukru
    2 łyżeczki świeżych drożdży
    2 jajka
    Kilogramowy ananas
    cukier puder do posypania

Racuchy z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0pcxoke 1. Drożdze skruszyć do miski, dodać cukier i pół szklanki mleka. Odstawić do spienienia na ok 15min. Do osobnego naczynia przesiać mąkę, wlać mleko, wbić jajka i dodać drożdże. Zmiksować wszystko na najniższych obrotach. Konsystencja będzie bardzo gęsta. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok 1h. Następnie dodać obranego, pokrojonego w kostkę ananasa i wymieszać. Na rozgrzany olej kłaść porcje łyżką i smażyć na złocisto z obu stron. Odsączyć z tłuszczu, posypać cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy