Racuchy jogurtowe z miodem

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Lżejsza wersja racuchów;)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO::
    - jogurt naturalny: 350 gramów
    - mleko: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - cukier: 2 łyżki
    - cukier waniliowy: 2 łyżeczki
    - mąka pszenna: 2 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    DO POLANIA::
    - miód (u mnie z mniszka lekarskiego): 6 łyżek
    DO SMAżENIA::
    - olej: 5 łyżek

Racuchy jogurtowe z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt naturalny łączymy razem z mlekiem, dodajemy jajko. W drugiej misce mieszamy mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Suche składniki wsypujemy do mokrych, mieszamy do uzyskania jednolitego gęstego ciasta. Odstawiamy, na kilka minut aby ciasto odpoczęło. Smażymy placki na rozgrzanym tłuszczu na patelni, z obu stron na rumiano. Gotowe, polewamy miodem;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy