Racuchy jabłkowo -gruszkowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pomysł na obiadek dla niejadka:)Palce lizać

  • 20 min

Składniki:


  • 3 gruszki
    1 jabłko
    1 szklanka mleka
    200g.mąki pszennej
    1 jajko
    łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    cukier waniliowy do smaku
    olej do smażenia

Racuchy jabłkowo -gruszkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki,jabłko płuczemy,obieramy ,trzemy na tarce o grubych oczkach.Wszystkie składniki mieszamy dodajemy starte owoce, jajko.Mieszamy.Na patelni teflonowej lub o grubym dnie rozgrzewamy olej i smażymy na średnim ogniu porcjami racuszki z obu stron na złocisto -brązowy kolor.Odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru oleju.Podajemy z cukrem pudrem,bitą śmietana lub sosami owocowymi.Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy