racuchy bananowe

4.5 (143 ocen)

  • 30 min

inne mogą nie istnieć!

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki

    1 szklanka mleka

    2 jajka

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    1 torebka cukru wanilinowego

    szczypta soli

    3 banany pokrojone w plasterki
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbić 2 jajka, wsypać cukier wanilinowy, szczyptę soli i ubić mikserem. Następnie wlać mleko, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko razem zmiksować na gładką masę. Banany obrać i pokroić w plasterki , dodać do masy, wymieszać łyżką. Nakładać łyżkę masy na patelnię (osobiście smażę na maśle klarowanym albo smalcu, nie używam żadnego oleju czy oliwy...) Smażyć z obu stron na złoto. Posypać cukrem pudrem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować