Racuchy

4.5 (155 ocen)

  • 10 min

smaki dzieciństwa

  • 10 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka mleka
    2 łyżki cukru
    1 łyżka proszku do pieczenia
    1 jajko
    2 jabłka
    cukier puder
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Dania główne

Racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, a na końcu mleko. Dokładnie wszystko ubić na puszysta masę. Obrać jabłka i zetrzeć na tarce, na cienkie plasterki. Dodać do ciasta. Rozgrzać olej na patelni i smażyć niewielkie porcje ciasta na złoto. Posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować