Racuchowy torcik sojowy z owocami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Deser bez cukru, na bazie mleka roślinnego, dietetyczny dla osób unikających cukru.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:

    ¾ szklanki mleka sojowego alpro
    ¾ szklanki mąki wrocławskiej
    ½ łyżeczka proszku do pieczenia
    1 jajko
    Olej rzepakowy

    Krem:

    1 i 3/4 szklanki mleka Alpro
    1 budyń śmietankowy
    1 łyżka poziomek
    20 dkg czarnej porzeczki
    1 łyżka poziomek
    1 łyżka czerwonej porzeczki
    10 malin
    20 dkg truskawek

    4 łyżki konfitury z czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchowy torcik sojowy z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto na racuchy 1.
    Racuchy:
    Do miski przesiewam mąkę, dodaję mleko sojowe, żółtko, proszek do pieczenia. Ciasto miksuję. Białko ubijam na sztywną pianę dodaję do ciasta. Będzie ono puszyste. Racuchy smażę na patelni na oleju 6 placków różnej wielkości. Od największego do najmniejszego.

  • racuchy 2. Krem:
    Mleko zagotowuję, odlewam ½ szklanki rozrabiam budyń. Wlewam do gotującego się mleka sojowego. Budyń nie słodzę, bo to wersja dietetyczna. Owoce myję, osuszam. Na talerz układam największy racuch, smaruję budyniem, dodaje owoce, przykrywam kolejny racuchem, warstwa budyniu, owoce i tak do ostatniego placka.Torcik polewam konfiturą z czarnej porzeczki i sosem porzeczkowym. Sos porzeczkowy zrobiłam z 10 dkg zmiksowanych porzeczek, następnie przetarłam je przez sito.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki Poziomki Soja

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować