rabarberek z pianka budyniowa natali

0 (0 ocen)

  • 45 min

rozpływa sie w ustach

  • 45 min

Składniki:

  • ciasto; 1 kostka margaryny
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2,5 szkl. mąki
    5 żółtek
    3 łyżki cukru pudru
    4łyzki kakao
    0,5kg rabarberu
    piana
    5 białek
    1 szkl. cukru
    2 opak.budyniu waniliowego
    0,5 szkl. oleju

Rabarberek z pianka budyniowa natali - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę zagnieść z pozostałymi składnikami. Podzielić ciasto na 2 części ( 60% i 40 % ) włożyć na cały dzień do zamrażalki. Większą część ciasta zetrzeć na tarce na blachę,wyłozona papierem do pieczenia i piec 20 min do zarumienienia .Odstawić do wystygnięcia. Następnie ubić białka na sztywno z cukrem, dodać proszek budyniowy i olej. Tak postałą pianę wylać na ciasto. Rozłożyć rabarber i na wierzch zetrzeć resztę ciasta ( 40%). Piec 40 min w 180 stopniach.

Porady

mozna użyc innych owoców

Komentarze

Podobne przepisy