Rabarbarowe Eton Mess

0 (0 ocen)

  • 25 min

Sezon rabarbarowy zbliża się ku końcowi. Proponuję szybki deser z jego dodatkiem. Mało składników a efekt bardzo smaczny :)

  • 25 min

Składniki:

  • przepis na ok. 2-3 porcje (zależy od pucharków):
    200 g rabarbaru
    2 zaokrąglone łyżki cukru

    200 ml kremówki
    1 zaokrąglona łyżka cukru

    ok. 50 g małych bezów

Rabarbarowe eton mess - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar obrać, pokroić na ok. 1 cm kawałki. Rozłożyć cienką warstwa w szklanym naczyniu, posypać cukrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec ok. 20 minut. Ostudzić.
  • 2. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem.
  • 3. Do małych pucharków nakładać w dowolnej kolejności ostudzony rabarbar, ubita kremówkę i bezy. Podawać od razu po zrobieniu.

Komentarze

Podobne przepisy