Rabarbarowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne , wilgotne ciacho, zawsze się udaje;)

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    25 dag margaryny
    4 szkl mąki
    2 szkl cukru
    5 jaj
    1 szkl mleka
    15 g proszku do pieczenia


    dodatkowo:
    1 kg rabarbaru
    4 łyżki cukru
    budyń śmietankowy (op. 40 g)


    *szklanka o pojemności 220 ml

Rabarbarowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rabarbarowe 1. Obrany i pokrojony rabarbar zasypać cukrem w misce, gdy puści sok, wsypać budyń i wymieszać.

    Z margaryny, mąki i cukru zagnieść palcami kruszonkę. Odsypać szklankę kruszonki na później. Jaja zmiksować z mlekiem i proszkiem do pieczenia. Masę wlać do kruszonki i zamieszać łyżką parę razy (mają pozostać grudki). Wylać na blaszkę o wymiarach 38x27cm wysmarowaną tłuszczem.
    Na ciasto wyłożyć wcześniej przygotowany rabarbar, posypać pozostałą kruszonką i piec 45 minut w 200 st.C w ustawieniu góra+dół lub z termoobiegiem około 45 minut 180 st.C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy