Rabarbarek z wiórkami kokosowymi

0 (0 ocen)

  • Średni

Przepis przesłała Dorota Wróbel

  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 0.5 kilograma
    - masło: 1 sztuka
    - cukier: 9 łyżek
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - kwaśna śmietana: 8 łyżek
    - żółtka: 4 sztuki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki

    - rabarbar: 1 kilogram
    - cukier (brązowy): 3 łyżki
    - wiórki kokosowe: 20 dekagramów
    - białka: 8 sztuk
    - masło: 0.75 sztuki
    - cukier: 1.5 szklanki
    - cukier puder: 6 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rabarbarek z wiórkami kokosowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto, chłodzimy w lodówce. Następnie wykładamy na blachę o wymiarach 30x23 cm.
  • 2. Umyte, obrane i pokrojone łodygi rabarbaru układamy równo na cieście i posypujemy brązowym cukrem. Zapiekamy 20 minut w temp. 160 °C.
  • 3. Ubijamy sztywną pianę z czterech białek, stopniowo dodajemy cukier, potem rozpuszczone i lekko ostudzone masło i wiórki kokosowe. Masę wylewamy na przestudzone ciasto z rabarbarem.
  • 4. Pozostałe cztery białka ubijamy z cukrem pudrem. Pianę bezową wykładamy na ciasto z rabarbarem i wiórkami kokosowymi. Pieczemy 30-40 minut w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować