Rabarbarek

4.99 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rabarbarek zawsze się udaje i jest najlepszy dla leniwych łasuchów– mało wysiłku, za to rewelacyjny smak.

Składniki:

  • 2 jajka
    2 szklanki mąki
    szklanka cukru
    1/2 szklanki mleka
    1/2 kostki margaryny
    1 op. cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    50 dag rabarbaru
    tłuszcz do formy
    bułka tarta do posypania
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.99 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rabarbarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rabarbarek 1. Jajka, margarynę i cukier wkładamy do wysokiego naczynia i miksujemy. Wlewamy mleko, wsypujemy cukier waniliowy oraz mąkę wymieszaną
    z proszkiem do pieczenia i ponownie miksujemy.
  • 2. Dużą blachę (25x40 cm) natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Ciasto przekładamy do blachy. Rabarbar myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy na
    małe kawałki. Układamy na cieście. Pieczemy 40-45 minut w temp. 180 °C. Rabarbarek posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować