Rabarbar pod kruszonką

0 (0 ocen)

takie deser ,to u mnie wiosenny must have

Składniki:

  • ok. 10 łodyg rabarbaru
    8 łyżek cukru
    4 łyżki wody
    100 g masła
    1 łyżeczka imbiru mielonego
    180 g mąki pszennej
    100 g cukru trzcinowego

Rabarbar pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar pokrój w plasterki i wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posyp cukrem,polej wodą i zapiecz w piekarniku nastawionym do 180 C przez. ok 10 minut, Gotowy rabarbar wyjmij z piekarnika,dodaj imbir i wymieszaj.
    Rabarbar przełóż do foremek lub jednej większej foremki do pieczenia.
    Z mąki,masła i cukru trzcinowego wyrób kruszonkę. Kruszonką posyp rabarbar.
    Zapiekaj przez ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy