Rabarbar do ciasta

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

idealny do ciasta i do deserów

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • rabarbar, dowolna ilość
    1/4 szklanki wody
    cukier do smaku/ na 2 słoiki pulpy dałam 3 szklanki cukru/

Rabarbar do ciasta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar umyć, pokroić na ok 1 cm kawałki, włożyć do rondla, podlać ok 1/4 szklanki wody i zagotować, zmniejszyć ogień i podgrzewać mieszając aż zacznie się rozpadać.
    Dodać cukier do smaku, tak jak lubimy i mieszając podgrzewać, aż dobrze zgęstnieje i zacznie płatami spadać z łyżki.
    Przełożyć do słoików i pasteryzować ok 20 minut

Komentarze

Podobne przepisy