Pyzy z mięsem i pieczarkami

4.49 (156 ocen)

  • 2 godz.

Mąż była zaskoczony bardzo pozytywnie

  • 2 godz.

Składniki:

  • 50 dag ziemniaków
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 jaja
    ząbek czosnku
    Farsz:
    50 dag mięsa mielonego wieprzowego
    50 dag pieczarek
    3 cebule
    10 dag masłą
    delikat czerwony
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pyzy z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Przepuścić przez maszynkę. Trochę wystudzić dodać mąkę ziemniaczaną i jaja i czosnek przeciśnięty przez praskę. Zagnieść ciasto w razie potrzeby podsypać mąką pszenną.
    Mięso mielone podsmażyć na suchej patelni. Pieczarki oczyścić pokroić w paski poddusić na maśle dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Wymieszać poddusić. Na końcu połączyć z mięsem. Dusić ok 5 min.
    Przestudzić. Ciasto ziemniaczane urywać i na środku układać farsz po czym formować kulki tak by nie było widać farszu. Wodę doprowadzić do wrzenia wrzucać pyzy po wypłynięciu gotować na wolnym ogniu ok 10 min.
    Przelać zimną wodą. Ja podsmażałam na maśle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować