Pyzy z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Przepuścić przez maszynkę. Trochę wystudzić dodać mąkę ziemniaczaną i jaja i czosnek przeciśnięty przez praskę. Zagnieść ciasto w razie potrzeby podsypać mąką pszenną.
Mięso mielone podsmażyć na suchej patelni. Pieczarki oczyścić pokroić w paski poddusić na maśle dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Wymieszać poddusić. Na końcu połączyć z mięsem. Dusić ok 5 min.
Przestudzić. Ciasto ziemniaczane urywać i na środku układać farsz po czym formować kulki tak by nie było widać farszu. Wodę doprowadzić do wrzenia wrzucać pyzy po wypłynięciu gotować na wolnym ogniu ok 10 min.
Przelać zimną wodą. Ja podsmażałam na maśle.
Komentarze