Pyszny tort pasztetowy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Danie polecam na święta i przyjęcia. Podajemy je jako przystawkę lub na kolację.

  • 45 min

Składniki:

  • ● okrągły bochenek chleba
    ● słoik żurawiny (30 dag)
    ● 70-100 ml niskosłodzonego syropu żurawinowego
    ● 2 łyżki koniaku
    ● 30 dag pasztetu drobiowego (może być domowy)
    ● kostka masła
    ● gałka muszkatołowa
    ● pieprz
    ● suszona żurawina do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Pasztet Pasztet drobiowy

Pyszny tort pasztetowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pyszny tort pasztetowy 1. Z chleba dokładnie odkrajamy
    skórkę. Miąższ przekrawamy
    w poprzek na trzy równej
    grubości krążki.
  • Pyszny tort pasztetowy 2. Żurawinę mieszamy z syropem.
    Każdy krążek chleba
    smarujemy obficie żurawiną,
    aby nasiąknął.
  • Pyszny tort pasztetowy 3. Masło ucieramy na puch.
    Dodajemy pasztet i miksujemy.
    Masę doprawiamy gałką
    muszkatołową i pieprzem.
    Wlewamy koniak i ponownie
    mieszamy.
  • Pyszny tort pasztetowy 4. Krążki smarujemy masą
    i układamy jeden na drugim.
    Smarujemy boki. Wstawiamy
    do lodów ki na 6 godzin. Dekorujemy
    suszoną żurawiną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować