Pyszny torcik z kokosem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Torcik robi się szybko jest smaczny na różne okazję

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jaj
    śmietana 12% 400 gram
    2 łyżki margaryny Kasia
    wiórka kokosowe 200 gram
    mak 1 szklanka
    cukier pół szklanki do ciasta
    2 łyżki cukru do śmietany
    Konfitura z wiśni Premium Rosa 200 gram
    żelatyna 3 łyżeczki do śmietany

Pyszny torcik z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ubijamy z cukrem pudrem . Mak i wiórka kokosowe na przemian dodajemy i delikatnie mieszamy ,dodajemy Margarynę Kasię rozpuszczoną. Ciasto wylewamy do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 170 stopniach . Po wystudzeniu przecinamy placek na połowę . Żelatynę wsypujemy do garnuszka i zalewamy zimna woda tak 100 mili czekamy aż napęcznieje i podgrzewamy na gazie do rozpuszczenia . Śmietanę miksujemy dodajemy płynna ostudzona żelatynę .Wstawiamy na 10 minut do lodówki wyjmujemy konfitury wykładamy na pierwszy placek połowę na to śmietanę całą przykrywamy drugim plackiem i wykładamy konfiturę na wierzch Smacznego

Porady

Ja użyłam śmietany 12% z 2 łyżkami cukru można dać śmietanę 30% będzie miała inny smak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy