tatar wołowy z olejem rzepakowym

0 (0 ocen)

bardzo lubimy tatara w tej wersji jak i w innych smakowo dodatkach z ciemnym pieczywem, świeżym masłem...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • świeża wołowina na tatar 60 dag, żółtka 3 sztuki "M", 1 sztuka średnia cebula,1 ogórek kiszony, pieczarki marynowane 10 sztuk, olej rzepakowy do 1/2 szklanki, - do smaku przyprawa w płynie, pieprz czarny świeżo mielony 3/4 łyżeczki, mix sałat do ozdoby
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tatar

Tatar wołowy z olejem rzepakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. wołowinę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, zmielić w maszynce do mięsa na sitku z drobnymi oczkami....................

    cebulę, kiszony ogórek, pieczarki marynowane drobniutko pokroić, każde osobno...............

    wołowinę zmieloną wymieszać dokładnie do kleistej masy z olejem rzepakowym, odłożyć porcję do obręczy do potraw aby zrobić zdjęcia, resztę wołowiny wymieszać z żółtkami..................

    również odłożyć porcje cebuli, ogórka, pieczarek a resztę wymieszać z wołowiną.................

    do smaku przyprawić przyprawą w płynie/maggi/ - soli nie używam, pieprzem..............

    na talerz z obręczy większej wyjąć tatar, umieścić na nim żółtko, posypać pieprzem, również z mniejszej obręczy dodać cebulę, ogórek, pieczarki, przybrać mixem sałat
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować