pieczony sernik z bitą śmietaną i z posypkami

0 (0 ocen)

sernik jest delikatny, nie za słodki, smaczny...................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, aromat migdałowy Delecta 1/2 łyżeczki, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy Delecta 1 duża porcja/64 gram, skórka pomarańczowa 3 łyżki, biszkopty okrągłe 150 gram, bita śmietana - w opisie, mocno kolorowa posypka Decorada Delecta - 2łyżki, posypka maczek z mango Decorada Delecta 2 łyżki, posypka płatki czekoladowe Decorada, Delecta 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Pieczony sernik z bitą śmietaną i z posypkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. jajka, aromat migdałowy, cukier ubić mikserem do białości z 4 minuty na dużych obrotach
  • etap 2. do masy jajecznej dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, skórkę pomarańczową rozdrobnioną w rozdrabniaczu nie za drobno, mikserem na średnich obrotach połączyć składniki, nie miksować za długo
  • etap 3. użyłam 2 foremki 18x14 cm ale można użyć np. tortownicy 24 cm - blaszki posmarowane masłem, na dnie rozłożyć biszkopty, wlać masę serową, wyrównać wierzch
  • etap 4. piekarnik nagrzany 160 C, termoobieg, piec w tych mniejszych blaszkach 25 minut, w dużej około 50 minut, do suchego patyczka
  • etap 5. upieczony sernik zostawić w blaszkach do wystudzenia, najlepiej na całą noc............

    200 ml zimnej śmietany 36% ubić z 1 łyżką cukru pudru, śmietanfixem i szprycką nałożyć na wierzch sernika, posypać różnymi posypkami Decorady Delecty
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować