Dewolaj z serem, masłem i świeżym szpinakiem

4.49 (181 ocen)

  • 35 min

Dewolaj jest przepyszny ponieważ faszeruje się go trochę inaczej niż ten tradycyjny. Farsz składa się ze szpinaku, masła i żółtego sera. Przepis to inspiracja uczestnikiem "Piekielnej kuchni"Bardzo smaczny polecam!!!

  • 35 min

Składniki:

  • 2 piersi pojedyncze
    garść świeżego szpinaku
    3 cienkie plastry żółtego sera
    2 łyżki masła
    sól
    pieprz
    czosnek granulowany

    do panierki:
    1 jajko
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dewolaj z serem, masłem i świeżym szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Umyj pierś i natnij każdą na pół ale tak żeby je nie przeciąć całkowicie. 2.Następnie delikatnie rozbij przez worek . Piersi troszkę solimy i dodajemy pieprzu. Uwaga! Delikatnie solimy ponieważ farsz też będzie solony i dodatkowo żółty ser dodaje słonego smaku.
    3.Do miski dodajemy 2 łyżki masła, pokrojony drobno żółty ser oraz świeży szpinak. Delikatnie solimy , dodajemy trochę pieprzu oraz czosnku granulowanego. Wszystko razem łączymy mieszając - ugniatając łyżką.
    4.Gotowy farsz wykładamy na rozbitą pierś i szczelnie zawijamy.
    5.Zawinięte dewolaje panierujemy w jajku i bułce.
    6. Smażymy na mniejszym ogniu pod przykryciem do 30mnin

Porady

Dewolaje najlepiej smażyć na małym ogniu pod przykryciem żeby uniknąć przypalenia lub nie dopieczonego mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować