deser truskawkowy z herbatnikami

4.5 (177 ocen)

Szybki i smaczny deser sezonowy

Składniki:

  • 500 ml śmietany kremówki
    cukier waniliowy do smaku
    500 g truskawek
    100 g herbatników typu petitki
    100 g dowolnych biszkoptów
    syrop trzcinowy
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Deser truskawkowy z herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
    Biszkopty i herbatniki zmiksować w rozdrabniaczu.
    Zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym.
    Na dno 5 wysokich szklanek wsypać po łyżce zmiksowanych ciastek.
    Na ciastka wyłożyć porcje śmietany a na śmietanę porcje truskawek.
    Następnie czynność powtórzyć i tak aż składniki nam się skończą.
    Na górze powinny znaleźć się truskawki.
    Na sam koniec polać deser syropem trzcinowym i udekorować miętą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bita śmietana Herbatniki Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować