Czekoladowy Piernik

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis dostalam od Mojej siostry I robilam wiele razy,za kazdym razem jest pyszniejszy Uwielbiam smak przyprway korzennej jaka jest w piernikach,serdecznie polecam I zapraszam do przepisu I jego wykonania

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 czubate szklanki maki pszennej
    1/2 szklanki miodu plynnego
    Przyprawa korzenna do piernikow
    2 lyzeczki proszku do pieczenia
    3 cale jajka
    1/4 lyzeczki cukru(mozna calkowicie wyeliminowac bo miod robi "robote")
    3 czubate lyzki kakao
    10 dkg siekanych orzechow(wloskie ,laskowe,rodzynki,platki migdalowe)
    4 lyzki oleju
    forma do piernika wedle uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowy piernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksowac z cukrem,dodac miod miksujac dodac przyprawe do piernikow,make z proszkiem,wyrobic na rowna mase mikserem-dodac kakao
    gdy tak zmiksowane odlozyc mikser I dodac wszystkie bakalie I wymieszac dodajac do tego 4 lyzki oleju
  • 2. Przelozyc tak wymieszana mase do wysmarowanej dowolnej formy I piec 1 godzine na 160 stopni C
    Sprawdzic patyczkiem,gdy gotowe-wyjac,ostudzic I podawac z herbata lub dowolnym ulubionym napojem.Smacznegi I zapraszam na wyprobowanie.

Porady

Jest to super szybki I takowo smaczny gdy gotowy piernik.Mozna po wystudzeniu dowolnie udekorowac np czarna czekolada. Ja jednak lubie w takiej zwyklej,prostej formie,gdyz bakalie w pierniku robia cala "robote"

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować