pyszny biszkopt ze śmietaną pomarańczową

0 (0 ocen)

biszkopt ze śmietaną jest smaczny, wilgotny, pomarańczowy..............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • BISZKOPT: jajka 3 sztuki, woda ciepła 4 łyżki, cukier 10 dag, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka pszenna 500 z Kopytowa 10 dag, mąka ziemniaczana 10 dag, proszek do pieczenia - szczypta, woda 1/2 szklanki do nasączenia biszkopt..........

    ŚMIETANA: śmietana kremówka 200 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, sok z pomarańczy 1/4 szklanki, pomarańcze 2 sztuki, kolorowa posypka - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Krem Bita śmietana

Pyszny biszkopt ze śmietaną pomarańczową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. jajka "L", cukier, cukier wanilinowy ubić w robocie na najwyższych obrotach do mocnego spienienia - mąki wymieszać z proszkiem i w trakcie mieszania na mniejszych obrotach wsypywać
  • etap 2. tortownica 24 cm - tylko samo dno wyłożyć papierem boków nie smarować, do blaszki dać ciasto i piec w 200C około 35-40 minut, z wystudzonego biszkoptu zdjąć papier
  • etap 3. zimną śmietanę 30% ubić na sztywno, wsypać galaretkę u ubijać z 2 minuty
  • etap 4. wlać sok pomarańczowy i krótko ubijać
  • etap 5. wsypać pokrojone 2 pomarańcze i tylko wymieszać
  • etap 6. biszkopt przekroić na połowę, blat nasączyć rozcieńczonym sokiem pomarańczowym: 1/4 szklanki soki i 1/4 szklanki wody przegotowanej, połowę śmietany dać na blat i przykryć drugim i nasaczyć resztą soku
  • etap 7. na wierzch dać resztę śmietany i posypać posypką, schować do lodówki na kilka godzin
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bita śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować