Pyszny bananowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem, olej. Połowę ciasta wylać do formy i poukładać jabłka pokrojone w ósemki. na jabłka wylać resztę ciasta wymieszanego z dodatkiem kakao. Piec w temperaturze 170-180 stopni przez 35 min.
MASA I:
Masło utrzeć z żółtkami, dodać starte na tarce o grubych oczkach banany. Pod koniec ucierania dodać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody.
Masę wyłożyć na upieczone ciasto.
Na masę ułożyć pokrojone w krążki banany.
Banany zalać 3 galaretkami ( galaretki rozpuścić w 4 szkl. wody ).
MASA II:
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, na koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1/3 szkl. wody.
Komentarze