Pyszny ,,3 bit" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blachę 25 x 35 cm wyłożyć pierwszą warstwą herbatników. Przygotowaną masę krówkową rozsmarować i nakryć kolejnąwarstwą herbatników.
2.Gotowanie budyniu: Zagotować 2 szklankimleka zcukrem i masłem. Szklankę mlekazmiksować z jajkami i mąką, po czym wlać do gotującego się mleka. Gotować razem przez 1-2 minuty ciągle mieszając, by uniknąć grudek. Gorący budyń wylać na ciasto, przykryć kolejną warstwą herbatników.Odstawić do ostygnięcia.
3.Po wystygnięciu ciasta, śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i śmietanfix-y.Ubitą śmietanę wykładamy na ciasto. Gorzką czekoladę ścieramy na wierzch. Ciasto wstawiamy do lodówki.
Porady
Ciasto smakuje równie dobrze z masą krówkową o smaku czekoladowym, choć polecam tradycyjną.
Komentarze