PYSZNOŚCI Z OGRODU

5 (158 ocen)

Połączenie tylu warzyw i ziół nadaje zupie wspaniałego smaku i aromatu.Szczerze polecam.

Składniki:


  • 0,60 dkg.mięso mielone wieprzowe
    0,20 dkg.fasolki szparagowej
    6 ziemniaków
    1 kalarepka
    2 garście poszatkowanej świeżej kapusty
    3 marchwie
    4 ząbki czosnku
    2 pomidory
    4 ogórki małosolne
    1/2 pęczka natki pietruszki
    3 łyżki posiekanych listków bazylii
    2 łyżki listków oregano świeże
    100 ml.słodkiej śmietany 18%
    sól,pieprz, przyprawa uniwersalna,bazylia suszona do smaku.
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pyszności z ogrodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać,umyć i pokroić w kostkę.Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach,kapustę poszatkować.Pomidory sparzyć wrzątkiem,zdjąć skórkę i pokroić w kostkę.Czosnek pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Do garnka wlać około 2l.wody,zagotować,przyprawić lekko solą,pieprzem, przyprawa uniwersalna,włożyć wszystkie warzywa i gotować do miękkości.
  • 3. Mięso mielone przyprawić solą,pieprzem,bazylią suszoną i wyrobić gładką masę.Rękoma formować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i włożyć do zupy.
  • 4. Całość chwilę gotować,doprawić ewentualnie do smaku przyprawami,wsypać pokrojoną natkę pietruszki,bazylie i oregano,zagotować.
  • 5. W niewielkiej ilości gorącej zupy rozprowadzić śmietanę celem zrównania temperatury i połączyć z pozostałą zupą,już nie gotować.
  • pyszności z ogrodu 6. Podawać gorące z dodatkiem pieczywa,placków ziemniaczanych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować