Pyszności z ogrodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa obrać,umyć i pokroić w kostkę.Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach,kapustę poszatkować.Pomidory sparzyć wrzątkiem,zdjąć skórkę i pokroić w kostkę.Czosnek pokroić w drobną kostkę.
2.Do garnka wlać około 2l.wody,zagotować,przyprawić lekko solą,pieprzem, przyprawa uniwersalna,włożyć wszystkie warzywa i gotować do miękkości.
3.Mięso mielone przyprawić solą,pieprzem,bazylią suszoną i wyrobić gładką masę.Rękoma formować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i włożyć do zupy.
4.Całość chwilę gotować,doprawić ewentualnie do smaku przyprawami,wsypać pokrojoną natkę pietruszki,bazylie i oregano,zagotować.
5.W niewielkiej ilości gorącej zupy rozprowadzić śmietanę celem zrównania temperatury i połączyć z pozostałą zupą,już nie gotować.
6.Podawać gorące z dodatkiem pieczywa,placków ziemniaczanych.
Komentarze