Surówka z kapusty pekińskiej z porem i papryką

5 (168 ocen)

Dziś bardzo prosty przepis na smaczną i zdrową surówkę do obiadu.Trzy główne składniki to trio a biała szata to jogurt naturalny.Dlatego moja surówka tak się nazywa.Jest smaczna, szybka do przygotowania, zdrowa i niskokaloryczna, więc idealna dla liczących kalorie.

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej ( średniej )
    1 czerwona papryka
    1 biała część pora
    ok. 1 szk jogurtu naturalnego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z porem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, por pokroić na pół wzdłuż pora a potem pokroić na plasterki.
    Paprykę pokroić na paseczki.
    Wrzucić pokrojone warzywa do miski, dodać do smaku przyprawy oraz jogurt i wymieszać surówkę.
    Podawać po kilku minutach gdy smaki się połączą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Kapusta pekińska Papryka Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować