pyszne szwajcarkie ciasto marchewkowe z polską śliwką i kremem z serka homogenizowanego

4.5 (157 ocen)

to ciasto jest po prostu "niebo w gębie" i na pewno w Szwajcarii chętnie by było podawane w tej wersji na deser w niejednym domu............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • olej rzepakowy 1 szklanka, jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, aromat cytrynowy 4 krople, mąka pszenna 2 szklanki, soda 1 łyżeczka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, cynamon mielony 1 łyżeczka, marchew 3 szklanki, śliwki węgierki 10 sztuk, krem z serka homogenizowanego - w opisie
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto marchewkowe Desery

Pyszne szwajcarkie ciasto marchewkowe z polską śliwką i kremem z serka homogenizowanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap przygotowania 1. olej, całe jajka "L", aromat cytrynowy, cukier mikserem ubić z 4 minuty na dużych obrotach
  • etap przygotowania 2. wsypać mąkę z sodą, proszkiem, cynamon i mikserem utrzeć z 2 minuty na dużych obrotach
  • etap przygotowania 3. marchew starłam w rozdrabniaczu na tarce paski i w tym rozdrabniaczu po założeniu noża rozdrobniłam bardziej
  • etap przygotowania 4. wsypałam do ciasta, mikserem z 1 minutę utrzeć na dużych obrotach
  • etap przygotowania 5. tortownica 24 cm wysmarowana olejem i tartą bułką - wlać ciasto do blaszki, na wierzchu dać połówki większych śliwek
  • etap przygotowania 6. ciasto piec w 200C około 45 minut i z blaszki wyjąć ostudzone
  • etap przygotowania 7. KREM Z SERKA HOMOGENIZOWANEGO: serek homogenizowany waniliowy 250 gram, Śnieżka 1 opakowanie, mleko3,2% zimne 1/4 szklanki - wszystko zmiksować na krem i posmarować blat ciasta, nakryć drugim i posmarować wierzch ciasta i posypać kakao, ciasto schować do lodówki na 1 godzinę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować