Pyszne spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso wrzucamy na patelnię i smażymy na oliwie, rozdrabniając je drewnianą łyżką lub widelcem. Następnie doprawiamy pieprzem, papryką słodką i ostrą, bazylią oraz oregano. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do spaghetti. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy ok 10 - 15 min.
2.Następnie do mięsa wlewamy cały kartonik przecieru pomidorowego z połową szklanki wody. Mieszamy całość i gotujemy na małym ogniu. Cebulę i czosnek siekamy, a ogórki kroimy na bardzo drobną kosteczkę, dodajemy do potrawy. Dodajemy koncentrat pomidorowy, całość mieszamy.
3.Na koniec w garnku gotujemy wodę i wsypujemy długi makaron do spaghetti. Danie można na koniec posypać potartym serem żółtym.
Komentarze