Ogórki małosolne

0 (0 ocen)

Smaczne ogórki, przepis od dziadka.

Składniki:

  • 1 kg. ogórków gruntowych
    4 ząbki czosnku
    chrzan świeży
    koper
    sól kamienna

Ogórki małosolne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce układamy chrzan, koper, czosnek obrany.

    Następnie wkładamy do miski umyte wcześniej ogórki.
  • 2. Przygotowanie wody do zalania ogórków:
    Wlewamy do miski 2 l wody, wsypujemy 2 łyżki soli i energicznie mieszamy. Tak aby sól była rozpuszczona.
  • 3. Po przygotowaniu zalewy. Wlewamy ją do wcześniej przygotowanych ogórków. Przykrywamy np. talerzem i czekamy ok 2-3 dni:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy