Pyszne migdałki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję w kuchni,więc na co dzień gotuję dla wielu osób. Lubię to, ale dla odmiany w domu chętnie piekę.

Składniki:

  • ● 50 dag mąki ● 2 płaskie
    łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 1,5 łyżeczki
    cynamonu ● 15 dag cukru
    ● 3 jajka ● 15 dag
    margaryny ● 1 kg tłuszczu
    do smażenia ● cukier
    puder ● szczypta soli

Pyszne migdałki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do
    pieczenia i cynamonem,
    dodajemy cukier, jajka,
    sól i margarynę. Wyrabiamy
    gładkie ciasto i na 30 minut
    wkładamy do lodówki.
  • 2. Ciasto rozwałkowujemy na
    placek grubości 1 cm. Foremką
    lub łyżeczką wycinamy
    migdałki. Porcjami smażymy
    w głębokim tłuszczu
    i jeszcze ciepłe posypujemy
    cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Komentarze

Podobne przepisy