Pyszne kopytka dyniowe

4.5 (176 ocen)

  • 60 min

Smakowite kopytka dyniowe, polane miodem i posypane prażonymi pestkami dyni, mniam!

  • 60 min

Składniki:

  • 300g upieczonej dyni
    2 szklanki mąki
    jajko
    sól
    1 łyżeczka imbiru w proszku

    dodatki:
    miód
    pestki dyni
    masło
    cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Kopytka Dania główne

Pyszne kopytka dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upieczoną dynię miksujemy blenderem.
    Puree wkładamy do miski, dodaejmy mąkę,imbir,jajko, sól, zagniatamy ciasto.
    Dzielimy na 2 części, rolujemy wałeczki, rozcinamy na małe kawałki.
    Gotujemy w osolonej wodzie 3-4 minuty, od wypłynięcia na wierzch.
    Podajemy polane miodem, posypane podsmażonymi pestkami dyni, lub polane masłem i posypane cukrem.
    SMACZNEGO!

Porady

Upieczona dynia musi być dokładnie osusona, nie może być zbytnio wilgotna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować