grillowane schabowe są kruche, delikatne............SMACZNEGO!!!
Składniki:
olej rzepakowy 1/4 szklanki, czosnek niedźwiedzi 2 łyżki, kucharek 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, sok z cytryny 3/4 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 3/4 łyżeczki, kotlety schabowe 4 sztuki
Grillowane schabowe z czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.kotlety schabowe rozbić tłuczkiem nie za cienko, z podanych składników wymieszać marynatę i dobrze nią natrzeć schabowe, schować do lodówki na kilka godzin
2.patelnię grillową mocno rozgrzać, położyć na ruszcie schabowe z marynatą
3.grillować po 5-7 minut z każdej strony, na koniec nakryć pokrywką i na mniejszym ogniu pod przykryciem grillować po 3 minuty z każdej strony
4.można podać do pieczywa, ziemniaków, frytek i z surówkami
Komentarze