Pyszne gofry z bita śmietną i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.wykonanie ciasta:
Oddzielamy białka od żółtek , pozostałe składniki dajemy do miski i ucieramy mikserem .
białka ubijamy na stywną pianę,ze szczyptą soli .
Do ciasta delikatnie dodajemy białka,powoli mieszając ręcznie łyżką . Gotowe ciasto wlewamy na dobrze rozgrzana gofrownicę i pieczemy .
2.Śmietnę śnieżkę sporządzic według przepisu na opakowaniu .
3.Owoce mozna wykorzystac w syropie moga byc to wisnie, truskawki , maliny, morele, brzoskwinie itd .
Ja wykorzystałam mrożone maliny zasypałam cukrem i zdobiłam gofry bitą śmietaną i malinami . Są naprawde Świetne :)
Porady
Gofrownica powinna byc dobrze nagrzana,oraz posmarowana tłuszczem . Ja użyłam pędzelka i oleju i tak od czsu do czsu przy pieczniu trzeba tym ojemem zwilzyć by nie przywarły.
Komentarze