Pyszna zupa pietruszkowa

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Julka, nasza 1,5-roczna córeczka, już zjada „dorosłe” obiady. Moje zupy bardzo jej smakują.

Składniki:

  • ● 1,5 l wody
    ● 1-1,5 kostki bulionu cielęcego
    ● 3-4 pietruszki
    ● 1/2 pęczka koperku
    ● 3-4 ziemniaki
    ● 2-3 łyżki kwaśnej śmietany
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pyszna zupa pietruszkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i pietruszkę
    obieramy, myjemy i kroimy
    w dużą kostkę. Koperek myjemy,
    osączamy i drobno siekamy.
    W garnku zagotowujemy
    wodę, wrzucamy kostki
    bulionowe oraz pokrojone
    ziemniaki i pietruszkę. Gotujemy
    na małym ogniu.
  • 2. Gdy warzywa będą miękkie,
    wsypujemy koperek, delikatnie
    mieszając.
  • 3. Zupę zaprawiamy śmietaną,
    uważając, by się nie zwarzyła.
    Doprawiamy do smaku
    solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować