Pyry z gzikiem.

5 (172 ocen)

  • 30 min

Przepis babci na wielkopolską potrawę postną- moje ulubione danie z dzieciństwa.

  • 30 min

Składniki:

  • 300g twarogu półtłustego,
    około pół szklanki mleka,
    mała cebula,
    pęczek koperku,
    sól, pieprz,
    ziemniaki-ilość wedle upodobań.
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pyry z gzikiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować- najlepiej w mundurkach.
    Ser przełożyć do miski i ugnieść widelcem , podlewając mlekiem.
    (Ilość mleka tak naprawdę zależy od tego jaki jest ser) - dążymy do konsystencji gęstego jogurtu.
    Cebulę i koperek pokroić drobno, dodać do sera, wymieszać.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować