Pychotka makowo-kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy biszkopt : pianę z białek ubijamy kolejno z cukrem, żółtkami i cukrem waniliowym. Następnie delikatnie mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temp 180 stopni. Ciasto makowo-kokosowe : mak przelewamy wrzątkiem i 2 razy mielimy. Pianę z 6 białek mieszamy z makiem, kokosem, likierem i mąką połączoną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temp 180 stopni. Na krem : gotujemy budyń i wystudzony ucieramy z margaryną i żółtkami. Układamy : biszkopt, 3/4 kremu, ciasto makowo-kokosowe, pozostały krem i posypujemy wiórkami czekolady i kokosu.
Porady
Aby biszkopt i krem były pięknie żółte warto postarać się o jaja od gospodarza.
Komentarze