Pychotka (bez pieczenia)

4.51 (190 ocen)

Deser wykonuje się bardzo szybko, cała moja rodzina się nim zachwyca :)

Składniki:

  • 2 opakowania dużych herbatników
    opakowanie krakersów
    dżem z czarnych porzeczek
    0,5 l śmietany 30%
    masa krówkowa orzechowa
    tabliczka gorzkiej czekolady
    krem budyniowy:
    -(0,5l mleka,
    -2 czubate łyżki mąki pszennej,
    -2 czubate łyżki mąki zimniaczanej,
    -cukier waniliowy,
    -pół szklanki cukru
    * ugotować mleko z cukrami a obydwie mąki rozmieszać w odrobinie mleka i wlać do gotującego się mleka. Po ostygnięciu zmiksować z kostką margaryny
Wystaw ocenę:

4.51 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pychotka (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dużej blaszce układamy warstwę herbatników.
    Na herbatniki wykładamy wystudzony krem budyniowy. Przykrywamy herbatnikami.
  • 2. Następnie na herbatniki wykładamy masę krówkową a na nią krakersy oraz dżem porzeczkowy.
  • 3. schłodzona śmietankę ubijamy na sztywno (najlepiej z fixem do śmietany)
    Gotowa wyłożyć na dżem
  • 4. Czekoladę zetrzeć i posypać nią ciasto.
  • 5. Schłodzić w lodówcę, najlepiej przez noc.
    Smacznego :)

Porady

Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy schłodzi się przez noc w lodówce ale po kilku godz też jest ok.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować