Pychotka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Smaczny deser dla łasucha :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 125g masła
    1/2 szklanki cukru
    1 cukier wanilinowy
    garść orzechów laskowych
    garść orzechów włoskich
    garść rodzynków
    2 łyżki kakao
    2 łyżki miodu
    płatki kukurydziane 250g

Pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy posiekać, i wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
  • 2. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Pychotkę równo rozłożyć, przykryć papierem i położyć na to drugą blaszkę a następnie obciążyć czymś ciężkim np. książkami.
  • 3. Po około 2-3 godzinach pychotkę można pokroić na batoniki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy