Pychotka

5 (145 ocen)

ciacho bez pieczenia .....

Składniki:

  • NA POLEWĘ:
    * 1/3 kostki masła
    * 1/2 szklanki cukru
    * 2 łyżki kakao
    * 2 łyżki wody
    * wiórki kokosowe lub posypka do ciasta
    * NA MASĘ
    * 1 litr mleka
    * 1i1/3 szklanki kaszy manny ( błyskawiczna )
    * 1 szklanka cukru
    * 1 cukier waniliowy
    * 4 łyżki kakao
    * 1 kostka margaryny
    * 4-6 paczek herbatników typu petitki ( ilość paczek zależy od wielkości blaszki )
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Składniki na polewę roztapiamy na małym gazie.
  • 2.
    Układamy na dnie blach jedną warstwę ciastek.
  • 3.
    Gotujemy masę: W garnku zagotowujemy mleko z margaryną, cukrami i kakao, od czasu do czasu mieszając, gdy się zagotuje wsypujemy kaszę i cały czas mieszamy aby nie powstały z kaszy grudki.
  • 4.
    Gotujemy około 5 minut i cały czas mieszamy. Gorącą masę wykładamy na ciastka, równo rozsmarowujemy, przykrywamy warstwą herbatników i zalewamy polewą.
  • 5.
    Posypujemy niewielką ilością wiórków kokosowych ( jeśli ktoś lubi wiórki to śmiało może posypać obficie ) lub posypką do ciasta. Odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia a potem na godzinkę do lodówki. PYCHOTKĘ KROIMY MIĘDZY CIASTKAMI.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować