Wszystkie składniki wyrobić i podzielić na dwie części (wyłożyć na dwie blachy)
składniki na bezę;
-6 białek
-1,5 szkl.cukru
-1 łyżka mąki ziemniaczanej
Białka ubić na sztywno.Następnie stopniowo dodawać małymi partiami cukier.Na koniec dodać mąke ziemniaczaną,wymieszać
dodatkowo będzie nam potrzebne;
-1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (450g)
-120g płatków migdałowych (ja dałam 2 paczki (1 po 70g))
Na wyłożone 2 ciasta rozsmarować dżem z czarnej porzeczki.Następnie wyłożyć bezę i posypać płatkami migdałów.Dwa placki upiec w temperaturze 175 C ok 40 minut można dwa placki upiec razem ale z termoobiegiem.
1 szkl.mleka zagotować z cukrem.Drugą wymieszać z żółtkami i mąką(jak na budyń).wlać do gotującego mleka i ugotować budyń.Ostudzić
Masło utrzeć na puch i stopniowo po 1 łyżce dodawać budyń.Na koniec dodać aromat migdałowy
Ostudzone placki przełożyć kremem
Schłodzić w lodówce minimum 3 godziny
SMACZNEGO
1.Wszystkie składniki na ciasto wyrobić i podzielić na dwie części (wyłożyć na dwie blachy)
Białka ubić na sztywno.Następnie stopniowo dodawać małymi partiami cukier.Na koniec dodać mąke ziemniaczaną,wymieszać
Na wyłożone 2 ciasta rozsmarować dżem z czarnej porzeczki.Następnie wyłożyć bezę i posypać płatkami migdałów.Dwa placki upiec w temperaturze 175 C ok 40 minut można dwa placki upiec razem ale z termoobiegiem.
1 szkl.mleka zagotować z cukrem.Drugą wymieszać z żółtkami i mąką(jak na budyń).wlać do gotującego mleka i ugotować budyń.Ostudzić
Masło utrzeć na puch i stopniowo po 1 łyżce dodawać budyń.Na koniec dodać aromat migdałowy
Ostudzone placki przełożyć kremem
Schłodzić w lodówce minimum 3 godziny
SMACZNEGO
Komentarze