Pychotka to wyborne ciasto na każdą okazje, wygląda i smakuje wyjątkowo. Wbrew długiemu przepisowi robi się je zgrabnie.Jest z masą a nie jest tak słodkie jak większość ciast i można je jeść i jeść.
4.5 (149 ocen)
Porady
Mimo że przepis wydaje się dość skomplikowany to tylko takie wrażenie, też tak myślałam zanim nie zrobiłam ciasta. Jest łatwe i dość szybko tylko trzeba je spróbować zrobić. W skrócie: Zagniatamy ciasto ze składników na ciasto. Dzielimy je na dwa. Wałkujemy dwa placki. Każdy placek smarujemy dżemem, na to kładziemy śliwki, na to ubitą pianę z cukrem a na to orzechy. I takie dwa placki pieczemy. Na jeden upieczony placek wykładamy masę i przykrywamy go drugim i ciasto gotowe. A sama masa to ugotowanie budyniu i utarcie go z margaryną i cukrem. Więc proste i zachęcam do wypróbowania.
Komentarze