Jest puszysty i wilgotny.Wręcz idealny-można go jeśc i jesc.Prawdziwy domowy wypiek , nie równa se z tymi sklepowymi.Od dawna , dawna gosci w moim domu.
1 godz. 30 min
Składniki:
Spód:
1 jajko
½ kostki margaryny (roztopić)
1 ½ szklanki mąki½ szklanki cukru pudru
½ łyżeczki proszku do pieczenia
----
1 ½ kg sera
10 jajek
2 szklanki cukru pudru
0,5 l śmietany kremówki
Sok z cytryny
½ łyżeczki proszku.
Puszysty sernik z sera wiejskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1Składniki NA CIASTO :JAJKO ,roztopioną MARGARYNĘ MAKĘ CUKIER I PROSZEK DO PIECZENIA łaczymy ze soba i ZAGNIATAMY AZ STAnie sie jednolite ciasto.
. Ciasto rozporwaDZAMY na blaszce do pieczenia.
2.Masa serowa:
W dużym garnku cukier ucieramy z żółtkami, dodajemy ser 2-3 razy zmielony w maszynce, ubijamy białka z 2 łyżeczkami cukru, śmietanę kremówkę również ubijamy.
Delikatnie wszystko mieszamy i wlewamy do formy na ciasto. Pieczemy około 60 -70 minut w temperaturze 180st.
Gotowy sernik po przestudzeniu , posypujemy cukrem pudrem, smacznego.
Komentarze