Puszysty sernik z kremem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MASA SEROWA:
Jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno.
Żółtka utrzeć do białości z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać stopniowo mleko w proszku i przesianą mąkę, cały czas miksując. Do masy wkręcać po łyżce zmielony twaróg. Na końcu masę delikatnie połączyć łyżką z ubitą wcześniej kremówką i pianą z białek.
Masę serową wylać na blaszkę wyłożoną herbatnikami . Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. godziny w 180 stopniach (160 stopni na termoobiegu).
2.Krem:
Miksujemy margarynę z kremem orzechowym na jednolitą masę i wykładamy na wystudzony sernik. dekorujemy polewą
Porady
Sernik możemy również udekorować zwykłą czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.
Komentarze