Puszysty sernik wiedeński

4.51 (194 ocen)

  • Średni

To przysmak całej mojej rodziny. Przypomina ptasie mleczko

  • Średni

Składniki:

  • CIASTO::
    - cukier: 4.5 łyżki
    - masło w kostce: 15 dekagramów
    - mąka pszenna: 1.5 szklanki
    - żółtka: 2 sztuki
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    MASA::
    - twaróg z wiaderka (świetny w biedronce): 90 dekagramów
    - żółtka: 10 sztuk
    - masło roztopione: 10 dekagramów
    - cukier puder: 10 łyżek
    - mąka pszenna: 10 łyżek
    - maka ziemniaczana,: 8 łyżeczek
    - mleko: 450 mililitrów
    - białko jajka: 12 sztuk
    - cukier: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.51 (194 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Puszysty sernik wiedeński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. ZAGNIATAMY CIASTO, CHŁODZIMY 30MINUT. Wykładamy na blachę , nakłuwamy, pieczemy 15 minut w temp. 200st.Zmielony twaróg ucieramy z żółtkami. Dodajemy masło, mąkę i mleko. Białka z cukrem ubijamy, mieszamy z masą. Wykładamy na ciasto. Pieczemy 5 minut w temp 220st . Oddzielamy nożem brzegi od blachy. Pieczemy 30 minut w 180 st. Odstawiamy na 15 minut i pieczemy 15 minut w 180St . Zimne posypujemy cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować