Puszysty sernik na zimno z musem malinowo-czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

świetny sernik,który pozwala na chwilę zapomnienia...

  • 45 min

Składniki:

  • paczka herbatników,kajmak w puszce, 2 śnieżki w proszku, 3 galaretki(2 agrestowe 1 malinowa),3łyżki cukru pudru,1szklanka mleka,0,5kg sera zmielonego(może być z wiaderka),0,5kg malin,4duże łyżki cukru,polewa czekoladowa.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Puszysty sernik na zimno z musem malinowo-czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Rozpuść 2 agrestowe galaretki w 2 szklankach gorącej wody,pozostaw do ostygnięcia. w międzyczasie zrób mus malinowy-40dkg.malin włóż do rondelka,dodaj 4łyżki cukru i odrobinę wody i gotuj na wolnym ogniu,aż maliny się rozpadną,po czym wsyp suchą galaretkę malinową i wymieszaj;pozostaw do ostygnięcia.
    2.Wyłóż spód blachy warstwą herbatników,posmaruj kajmakiem,następnie przełóż kolejną warstwą herbatników,welej przestudzony mus malinowy i włóż do lodówki,aby stężało. W międzyczasie do wysokiej miski wlej szklankę mleka,wsyp 2 śnieżki i ubijaj. Po 3minutach ubijania dodaj ser z wiaderka i tężęjącą zieloną galaretkę,wylej jeszcze płynną masę na mus malinowy. Udekoruj ciasto pozostałymi malinami i roztopioną polewą. Pozostaw w lodówce do schłodzenia. Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować