• Puszysty sernik na zimno ze śnieżką

    Dodane przez: Konto nieaktywne

  • Dzięki dodatkowi śnieżek sernik jest puszysty,niemalże rozpływa się w ustach.

  • Składniki

    Kilogram twarogu sernikowego we wiaderku
    5 galaretek (3 cytrynowe,2 brzoskwiniowe)
    puszka brzoskwiń w syropie
    2 śnieżki na wodę
    duża paczka biszkoptów
    pół szklanki cukru

  • Sposób przygotowania

    1.

    Blachę wyłożyć biszkoptami,brzoskwinie pokroić,pozostałym sokiem namoczyć biszkopty. Galaretki cytrynowe rozpuścić w trzech szklankach wody z dodatkiem cukru i ostudzić. Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w litrze wody,również ostudzić. Ser wyłożyć do dużej misy,wlać ostudzone galaretki cytrynowe i bardzo dokładnie mieszać rózgą aż masa będzie gładka. Śnieżki zmiksować w połowie wody przewidzianej w przepisie na opakowaniu,dodać do masy serowej,wszystko starannie wymieszać rózgą.Masę wylać na blachę z biszkoptami,poczekać kilka minut aż się ściągnie.Na wierzch ułożyć brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.

  • Rady

    Sernik za każdym razem może smakować inaczej,wystarczy użyć innych owoców i galaretek.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    slodkie_zycie
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Konto nieaktywne

Konto nieaktywne

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-04-09T15:09:11+02:00

1593 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »