Puszysty sernik japoński

4.5 (174 ocen)

Pyszny i lekko

Składniki:

  • Składniki : ( w temperaturze pokojowej )

    170g serka Philadelphia,
    1/3 szklanki mleka,
    40g masła,
    1/3 szklanki mąki,
    5 jajek,
    1/2 szklanki cukru,
    skórka z 1 cytryny,
    2 łyżki mąki ziemniaczanej,
    masło do wysmarowania blaszki.
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Puszysty sernik japoński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik, 1.
    Do rondelka wlej mleko. Dodaj serek, masło i skórkę z cytryny. Zagotuj powoli co jakiś czas mieszając. Zdejmij rondel z ognia i pozostaw do ostygnięcia.

    Białka ubij na sztywną pianę. Nie przerywając miksowania wsyp partiami cukier. Do masy serowej dodaj żółtka i delikatnie połącz składniki. Wsyp mąkę pszenną oraz ziemniaczaną. Partiami dodaj ubitą pianę do sera.

    Foremkę do ciasta owiń z zewnątrz folią aluminiową. Ciasto przelej do formy wysmarowanej masłem. Wstaw formę do drugiej większej foremki i wlej gorącą wodę pomiędzy nimi. Piecz przez 50-60 minut w temperaturze 150 stopni. Sernik pozostaw w piekarniku do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować