Puszysty sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blachę o wymiarach 22 x 29 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć dno dwoma warstwami herbatników.
W misce utrzeć żółtka z 1/2 cukru, dodać budyń, twaróg oraz jogurt i wymieszać.
Białka ubić a gdy będą prawie ubite dodawać resztę cukru i ubijać nadal.
Gdy piana jest ubita dodać ją do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Masę wyłożyć na ciastka i wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec sernik 80 minut.
2.Potem ubić kolejne białka z cukrem i przyprawą.
Wyjąc szybko ale delikatnie blachę z piekarnika i wyłożyć pianę.
Ponownie blaszkę wstawić do piekarnika zmniejszając temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 15 minut lub do ścięcia piany.
Upieczony sernik wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach a potem sernik schłodzić.
Komentarze